Saturday, December 2, 2006

Berner Street Doors

Andrew and Catherine Johns renovated their Berner Street home and wanted to recycle some of the original timber floorboards to create a pair of feature doors. The 90 year old iron bark floor boards were de-nailed, sanded back, stained and finished with a natural oil. Large brass handles were designed and developed with local metalworkers, Imagiron.




Wednesday, November 1, 2006

Manly Wharf Hotel Sideboard

Following on from the new dining tables, bench seating and outdoor settings, the Manly Wharf Hotel came back for more - a custom sideboard to solve all their bits and pieces problems. The unit stores serviettes, sauces, plates, utensils menus and more and is made from Tassie Oak to match the restaurant tables.



Thursday, August 10, 2006

A Dolly Trip Down Memory Lane

Another of Stu's major pieces from Sturt School for Wood. What looks like a simple cyclindrical cupboard is in fact a dolls house with two matching sides for our twins. Each side has a working lift and a rollador garage. For the record Stu did not make the furniture - he is not completely insane!



Tuesday, August 1, 2006

Manly Wharf Hotel Restaurant

Ben May's Manly Wharf Hotel is a fantastic venue on the harbour - we love it on Sunday afternoons. Our kids love the pizza! 

Manager Drew wanted some new tables and bench seating for the restaurant as well as a outdoor settings. We re-used the original metal table bases to keep costs down for the client, and gave them some fresh new Tassie Oak tops, biscutted for extra strength and longevity (unlike their non-Pinkerton predecessors). 

For the outdoor furniture we sourced recycled spotted gum from the excellent Nullabor Timber Depot in Victoria, with beautiful old bolt holes providing a distinctive feature.




Sunday, April 9, 2006

Wallsend Library Reading Tables

Newcastle City Council has opened its newest public library at Wallsend, the first in more than thirty years. Designed by Brewster Hjorth, it's a lovely spacious light filled building. Council devotes a percentage of each new building's budget to public art and commissioned Pinkerton to create two reading tables to be placed in the reading zones on the new library. We provided one large oak table and a further two spot- ted gum tables which could be joined together or separated for flexibility of use. All tables featured decorative inlays.